22 Aralık 2014 Pazartesi

Kutlu Gürelli, BEÜ GSF'deki atölyesinde
çalışırken (Mete Arif Tokmak)
 
Sanatçı Akademisyen Kutlu Gürelli'ye İbni Sina Ödülü

   Zonguldak'ta SergiOdası'nın kültür ve sanat gönüllülerini desteklemek amacıyla koyduğu 2014 yılı ödülünü M.Çetin Sezgin ve Kutlu Gürelli aldı.

    Kutlu Gürelli, Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki atölyesinde öğrencileri ile günlük yaşamın içinden güncel sorunları es geçmeyen, sorgulayan bir yapı olarak gördüğü sanatı, öğrencileri ile birlikte Zonguldak SergiOdası'nda peşpeşe açtığı sergilerle sanatseverlerle paylaşmıştı.  

     Kent ve İnsan bu anlamlı ödülü destekliyor ve önemli buluyor.

      "İbni Sina Ödülü; kent sınırları içinde bulunduğu ortamda (okulunda, mahallesinde, işyerinde, yöresinde) kültür, bilim ve sanatın yaygınlaşması için emek veren, sanatın insanlarla buluşması için gönüllü ortam yaratan kişilere verilmek üzere  konmuş, İbni Sina'ya ait "Bilim ve Sanat takdir edilmediği yerden göç eder" sözü, Ödül isminin seçilme gerekçesi olmuştu. İlk kez 2012'de açıklanan ilk Ödülü emekli öğretmen, mask ve çatuk sanatçısı Mehmet Türkçelik, 2013’de yazar ve araştırmacı Yrd.Doç.Dr.Mustafa Yüce ve Dr.Yücel Namal almıştı." Alıntı-kaynak: Zonguldak SergiOdası

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder